Zasady metodologiczne na tle historii nauki - Krajewski, Władysław (Filozofia Nauki, 2000)
Review of: Nikołaj Оvčіnnіkоv, "Metodologičeskie principy v istorii naučnoj myśli", Editorial URSS, Moskva 1997.